Miben rejlik a fiatalság titka? Íme 7 sejtfiatalító és öregedéslassító “csodaszer”!

A fiatalság megőrzése és az öregedés lassítása ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. Mit fogyasszunk a sejtek fiatalságáért? Nézzük, mit mond a modern tudomány! 

Három idős barátnő fiatalító hatóanyagokról olvas a www.biogyógyulás.hu oldalon.

1. Gránátalma

A gránátalmát évszázadok óta gyógyhatású gyümölcsként tartják számon. Gazdag C-vitaminban és más antioxidánsokban, ezáltal csillapítja a gyulladásokat és védi a sejteket a szabad gyökök okozta károsodással szemben. A Mannavita Gránátalma gyümölcslében és a gránátalmában is természetesen megtalálható punicalagin nevű polifenol vegyület segíthet védeni a bőrben található kollagént, így késlelteti az öregedés jeleinek kialakulását. Kutatások azt is kimutatták, hogy amikor a punicalagin kölcsönhatásba lép a bélflóránkban található baktériumokkal, egy urolitin nevű vegyület keletkezik. Ez képes lehet megújítani a mitokondriumokat, sőt, még az izmok öregedését is visszafordíthatja.

2. Fekete áfonya

A fekete áfonya gazdag A- és C-vitaminokban, illetve a szintén antioxidáns hatású antocianinban is. Utóbbi nem csak a fekete áfonya gyönyörű színéért felelős, hanem az öregedési folyamatok lassításában is fontos szerepet játszik. Ezek, illetve a fekete áfonyában megtalálható más, erős antioxidáns vegyületek segíthetnek megvédeni a bőrt a stressz, a nap és más környezeti ártalmak okozta károsodástól. A Mannavita Fekete Áfonya gyümölcslé a fentiek mellett mérsékelheti a gyulladásos reakciókat és megakadályozhatja a kollagénveszteséget is.

3. Astragalus

Az astragalus sejtfiatalító tulajdonságait már egy korábbi cikkemben is említettem, ám e hatékony növény erről a listáról sem maradhat le! Az astragalust a hagyományos kínai gyógyászatban stresszcsökkentő, adaptogén és sejtfiatalító csodaszerként tartják számon. Ez nem meglepő, hiszen az astragalus csökkentheti az oxidatív stresszt, elősegítheti az immunműködést, és megakadályozhatja az öregedési folyamatokat felgyorsító sejtkárosodást is. Hatákony, egyszerű beviteléről a Mannavita Ashwarax fogyasztásával is gondoskodhatunk.

4. Kurkuma

Fő aktív hatóanyagának, az antioxidáns hatású kurkuminnak köszönhetően a kurkuma erőteljes öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkumin szervezetünkben olyan fehérjéket aktivál, amelyek segítenek leküzdeni a sejtkárosodást, késleltetik a sejtek öregedését és hozzájárulhatnak a hosszabb élettartamhoz is. A Mannavita Kurkunex fogyasztásával ezek mellett az öregedéssel összefüggő memóriaproblémák és mentális hanyatlás kockázata is jelentősen csökkenthető.

5. Goji bogyó

A szuperételek listájára is felkerült goji bogyó olyan egyedülálló, poliszacharid antioxidánsokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak egészségünk és sejtjeink fiatalságának megőrzésében. A Mannavita Goji gyümölcslé fogyasztásával nem csak a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázata csökkenthető, hanem a gyulladások is csillapíthatóak, sőt, a bőr öregedése is lassítható.

6. Méhpempő

A méhpempő külső és belső alkalmazása is segíthet sejtjeink egészségének és fiatalságának megőrzésében. A magas vitamin-, tápanyag- és antioxidáns-tartalmú méhpempő rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk a kollagéntermelés fokozásához és az UV-sugarakkal szembeni védelemhez is. A Mannavita Prémium Méhpempő a fentiek mellett az élettartamot is növelheti és akár a kognitív teljesítményt is fokozhatja.

7. Kollagén

Sokan a fiatalság valódi titkaként tekintenek a kollagén étrend-kiegészítőkre, mivel ezek képesek csökkenteni a bőr öregedésének látható jeleit. A bőrünkben természetesen is megtalálható, annak szerves részét képező kollagén segít fenntartani a bőr rugalmas szerkezetét. A kor előrehaladtával a kollagéntermelődés lelassul és ez felgyorsítja a ráncok kialakulását. Klinikai kutatások és felhasználói visszajelzések alapján a kollagénnel való kiegészítés segíthet megőrizni, sőt visszanyerni a bőr fiatalos megjelenését. A Mannavita Multikollagén italpor öt fontos kollagéntípust tartalmaz, ezáltal fokozza a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és feszességét. 

A fenti információk tájékoztató jellegűek. Új étrend-kiegészítő alkalmazása előtt konzultáljunk szakorvosunkkal!


Források:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11052704/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28757461

https://www.nature.com/articles/nm.4132

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/PMC4632771/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22555620

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/PMC5758356/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/PMC6386230/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29621160

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/PMC5964053/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22468645

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21812645

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/PMC5549483/

Általános táplálkozási és egészség tanácsadó, szakértő. Az Egyesült Királyságban, egészség tanácsadóként dolgozott a Holland & Barrett-nél és a Superdrug-nál.
Jelenleg Összesen 844 cikk között kereshet.
Videók megtekintése:

Szabolcs videók youtube Szabolcs, Inda videók Szabolcs videók, Bitchute