TÉMÁK, Kategóriák

Tudja meg miért kell, és hogyan lehet kezelni a visszereket

911
HOZZÁSZÓLÁS:

A visszeresség kezelése megjelenési formájától és súlyosságától is függ. Az egészen vékony, kicsiny értágulatok injekciós módon kezelhetők, amikor gyulladást előidéző anyagot fecskendeznek az apró visszerekbe, és azok hetek-hónapok alatti fokozatosan elzáródást okoznak, hegesednek, majd felszívódnak.

visszer1

Ez a beavatkozás az alsó végtagon, a térdtájékon, térdhajlatban és a lábszáron a legeredményesebb, de nem tanácsos végezni, ha a combon, vagy lejjebb, kisujjnyi, kanyargósán tágult vénák jelennek meg, helyenként érzékeny kitüremkedésekkel.

Ilyenkor nemcsak hatástalan ez a kezelés, de veszélyes is, mert mélyvénás elzáródást okozhat. A beavatkozás ismételhető, de tartós kompressziós harisnyanadrág (színes, vagy átlátszó is kapható) viselése nélkül nem eredményes. A hazánkban elérhető kezelések közül a Nd:YAG lézer és a KTP-lézer alkalmas a 3 mm-nél nem vastagabb visszerek, seprűvénák műtét nélküli elzárására.

Azokban az esetekben, ha műtét szükséges, ritkán ad tartós eredményt, ha a lábszárakon csak a tágult vénaszakaszokat húzzák ki. Leggyakrabban a combi felületes főtörzsi visszérszakasz lágyéktáji lekötése is szükséges a tartós eredményhez. Ma már lehetséges apró nyílásokon át kihúzni a visszérszakaszokat, de a lábszárak belső oldalain szükség lehet 1-2 cm-es apró hegekre is a mélybe menő ágak lekötéséhez, ellenkező esetben az elváltozás kiújulhat.

Miért kell kezelni a visszereket?

A visszeresség elhanyagolása nemcsak kozmetikai probléma, hanem a későbbi felületes trombózisok, mélyvénás elzáródások, embóliák, távoli vérrög okozta, néha életveszélyes érelzáródás (gyakoribb dohányzó, fogamzásgátló tablettát szedő visszeres nőkön), és a hazánkban sajnos elég gyakori lábszárfekély keletkezéséhez vezető láncolat első lépcsője is.

Az arcon vagy végtagokon lévő pókhálószerű vékony értágulatokra bizonyos lézerek – melyek energiája a vörösvértestekben vagy az érfalban nyelődik el – hatásosak, de nem hatásos a széndioxid lézer, vagy az úgynevezett szoft lézer (kis energiájú lézerek).

Kevés kockázattal és kellemetlenséggel jár az úgynevezett „intenzív pulzáló villanófény” (angol rövidítésével IPL) kezelés, amely ismételve jó, és tartós eredményt ad.

911
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Székesvári Zsuzsanna szerint:

    Elolvastam a visszérről szóló cikket, de nem lettem okosabb. Mind szép és jó, de most sem tudom, hogy hová és kihez forduljak a problémámmal! Nem tudom mi a megoldás?! 2017.04.06-án megyek a 40 éves nyugdíjba és nagyon szeretném rendbe hozatni a lábam. Az ágyékom sokszor annyira fáj – a jobb oldali – hogy nem tudok a lábamra állni. A jobb combomon nem rég volt külső vagy felületi trombózis. Nagyon félek, és nem tudom hogy kihez és hová forduljak?!!? Szigethalmon lakom itt nincs olyan orvos, akire rábíznám magam! Mindjárt a műtét. Eszükbe se jut, hogy tényleg létezik más megoldás is! Én nagyon szeretném kezelni a lábamat, tényleg amíg nem késő!!! Kérem segítsenek! Jelenleg is dolgozom és a legnagyobb bajom, hogy ülő munkát végzek. Délutánra a lábam a duplájára nő és alig tudok hazajönni, annyira feszül és fáj. Annyi mindent reklámoznak a TV*ben és mindenhol hogy fogalmam nincs mit tegyek?! Egyet biztos tudok, hogy minél előbb valamilyen jó megoldást kell találnom, mert még csak 58 éves vagyok és szeretnék még egy jó pár évet a saját lábamon közlekedni és ÉLNI! Elnézést kérek ha túl őszinte, vagy nyers voltam,de tényleg nem tudok kihez fordulni segítségért, és szeretném ha este tudnék aludni, nem pedig a lábamat pócolni mert annyira fáj és feszül. Szeretnék a kertbe kimenni úgy, hogy tudjak valamit dolgozni, és ne azon aggódjak, hogy gugoljak le és hogy álljak fel! Szeretnék sokat sétálni, sportoltam attól sem riadok vissza, de nem megy!! A jobb combom és az ágyékom nagyon fájt utoljára. Most pld. nem fáj, Hála Istennek!! Kérem szépen segítségüket, ha egy mód van rá!! Előre is nagyon köszönöm! Üdv.: Zsuzsa.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]