TÉMÁK, Kategóriák

Tudjon meg többet a nehézfémek okozta mérgezésről

594
HOZZÁSZÓLÁS:

Az ólom, a kadmium és a higany, a szervezetben leginkább felhalmozódó mérgek. Ma már elég sok 50 év feletti embernél, toxikus mennyiségben gyűlnek össze a nehézfémek. Ez a fajta megterhelés, igen súlyos egészségügyi problémákat okoz. mergezes-olommergezes

A kadmium számos ipari eljárás, így a cinkolvasztás mellékterméke. A szennyezett levegőből, vagy a szennyezett élelmiszer, víz útján jut a szervezetünkbe. A magas kadmiumszint, tüdő és veserákot okozhat. Kutatások bizonyították, hogy a magas kadmiumszint, az időskori csontritkulással, csonttöréssel összefüggésben van, mivel a kadmium felgyorsítja a kálcium kiválasztását, így a csontok falai elvékonyodnak, ez végül töréshez vezet.

Az ólomnak ma már nem vagyunk annyira kitéve, mint korábban, de így is jóval nagyobb a terhelés, mint az ipari forradalmat megelőző időszakban. Az ólommal szennyezett talaj, az ólomcsövek illetve az ólmot tartalmazó festékkel mázolt felületek, jelentik a legnagyobb gondot.

A higanyt is, számos ipari eljárás során alkalmazzák. A szuvas fogak tömésénél használt ezüstamalgám egyik fele is higany. Az ezüstös színű tömésekből, folyamatosan parányi higanymennyiségek szivárognak a testbe.

Tengeri hínár

Nátrium-alginát-tartalma megelőzi a radioaktív, stroncium, az atomrobbantások, az atomenergia-termelés káros melléktermékének felszívódását. A stroncium, amely egyike a mérgező nehézfémeknek, a csontszövetekben halmozódik fel, ahol számos daganatos betegséget, mint a fehérvérűség, a csontrák és Hodgkin-kórt okozhat. A felszíni atomkísérletek nagy mennyiségű stronciumot juttattak a levegőbe. A Three Mile lsland-i és a csernobili atomkatasztrófák is jócskán növelték a mennyiséget. Valójában már annyi stroncium szabadult ki a légkörbe, hogy a föld minden egyes lakójának szervezete kimutatható mennyiséget tartalmaz.

Sugárzás, nehézfém mérgezés alatt tilos:

A sugárzást, mérgezést okozó környezetben tovább tartózkodni, a szennyezett ételek fogyasztása.

594
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]