Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Trombózis
 
 
Csontok, Izmok, Izületek
E-mail Nyomtatás PDF

Trombózis

Trombózis természetes gyógymódok Az érelmeszesedés veszélyét minimálisra csökkenti, a telített zsírsavakban szegény, de rostokban, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend. Az érelmeszesedés során, az érfalakon, zsíros lerakódások képződnek, így ha az eret a lerakódás nagyon beszűkíti, trombózis alakul ki. Ilyenkor az érben, a vér áramlását akadályozó vérrögök képződnek.
A betegség elkerülése érdekében, együnk nagyon kevés telített zsírsavakat tartalmazó táplálékot, illetve a nagyon sós élelmiszereket is kerüljük el. A só a vérnyomást megemeli.
Ha a vérrög artériát zár el, az elzáródás utáni sejtek nem kapnak elég vért, ennek következtében elegendő tápanyagot és oxigént. Amennyiben az érelzáródás végtagon lévő verőérnél jelentkezik, úgy a vérhiányos testrész, megduzzad és fájni kezd. Agyban való elzáródás esetén, agyvérzés következik be. A szív koszorúérben jelentkező elzáródás esetén, a szívizom nem jut elég levegőhöz, így szívinfarktust idéz elő.


Amennyiben vénák záródnak el, esetleges műtáti beavatkozások segíthetnek. Súlyfelesleg, mozgásszegény életmód és bizonyos fogamzásgátló tabletták is előidézhetnek vénás trombózist. Embóliáról beszélünk akkor, amikor a vérrög helyéről kimozdul és az áramlattal másik helyre kerül, egy másik érszakaszt zárva el. A mélyvénás trombózisból eredő vérrögök, bekerülve a tüdőbe, halálos tüdőembóliát okoznak. 
A lábon jelentkezik az úgynevezett thrombophlebitis, melyet a felületi bőrvisszerek elzáródása mellet, vénagyulladás is kísér.
A trombózis rengeteg betegség részbetegsége, veszélye az életkor növekedésével együtt nő, de a dohányzás és az elhízás fokozza a kockázatát. Az napi kevés alkohol fogyasztása, a kisebb erekre tágító hatása miatt, csökkenti a trombózis esélyét.

Vadgesztenye

Vadgesztenye

A vadgesztenye virágból készített tea, az egyik legkiválóbb trombózist gyógyító természetes megoldás. 1 liter vízben, a megszárított virágokból 4-5 csipetnyit főzünk fel, majd a főzetből napi 2-3 alkalommal iszunk egy teásbögrényivel. Magából a gesztenyéből készített tea hatásoabb. A főzetek csökkentik az erek átbocsátó képességét, erősítik az érrendszert, gyógyítják a visszérgyulladást, lassítják a véralvadást. A vadgesztenye hatóanyagai: purinszármazékok, rutin, cseranyag, izokvercitrin flavonglikozid, kamferol ramnoglikozid, szaponin és kolin.

 

Trombózis esetén tilos:

A dohányzás, illetve zsíros ételek fogyasztása.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás