Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Rüh
 
 
Rovarok
E-mail Nyomtatás PDF

Rühesség, A rüh

Rühesség természetes gyógymódja A rühességet, a Sarcoptes scabiei nevű élősködő atka okozza, amit közvetlen érintkezés során terjed. A parazita petéi, szürke, apró, hámló duzzanatoknak látszanak. A betegség tünetei, a viszketés, később a vöröses csomók a bőrön, mely az immunrendszer reakciója, a parazita által termelt fehérjékre.
A nőstény atkák a bőrfelszín alatt helyezik el a petéiket, legtöbbször a csuklón és az ujjakon, nőknél, az emlőbimbóknál, férfiaknál a penis körül. Előfordul, hogy a peték csak egy hónap múlva kelnek ki, de amikor ez megtörténik, akkor a bőrünkön mindenhol erős viszketést érzünk.
A rühtől való megszabadulás a ruhák és az ágynemű mosásával, segíthető elő. A parazita rövid időn belül elpusztul, ha nem érintkezik bőrrel.

Bodza

Bodza

A bodza, legelők szélein, erdők mellett, cserbokros helyeken és fasorok alatt fordul elő. A népi gyógyászatban, régen a rühes embert földibodzafürdővel gyógyították. Nyers vagy megszárított leveleiből kb. félmaréknyit 10 liter vízben, amit elvegyítettek a furdővízben. A fürdés előtt csinálták.

 

Rühesség esetén tilos:

Tápanyagok nem segítik elő a rühességet, pusztán a rossz, koszos életkörülmények az okozók.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás