Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Májzsugor, Cirrózis
 
 
Máj, Epe, Lép
E-mail Nyomtatás PDF

Májzsugor, Cirrózis

Májzsugor, cirrózis természetes gyógymódja. A májzsugor elsődleges okozója az alkohol, de bekövetkezhet alultápláltság esetén, például a folyamatosan fogyókúrázóknál, vagy a máj és az epe közötti vezeték elzáródása, gyulladása következtében. A zsugorodott máj, veszélyezteti az életet, mivel a májzsugorodás, lényegében a máj sejtjei halálát jelenti. A májban ilyenkor történő károsodások, nem fordíthatók vissza, de megfelelően összeállított, szénhidrátban dús étrenddel, a máj zsugorodása lassítható, megállítható. Mindenekelőtt az alkohol fogyasztását abba kell hagyni.
A májzsugorodás következtében, zavar keletkezik a létfontosságú ásványi anyagok és vitaminok raktározása, felszívódása során. A betegnek nagyon sok szénhidrátot kell bevinnie, úgy mint a teljes kiőrlésű lisztekből készített ételek, a rizs, a burgonya illetve száraztészták. Az étrend másik összetevője, a rengeteg zöldség és gyümölcs legyen, mivel a vitaminok és tápanyagok pótlása jóval erőteljesebben kell megtörténjen.


Májzsugorodás esetén, a máj a nagyobb mennyiségű zsírt nem képes feldolgozni, mivel a zsírok emésztéséhez szükséges epe termelése nem megfelelő. Zsíros húsokból, zsírdús tejtermékekből, olajos halakból, nagyon keveset fogyasszunk. A zsugorodott máj a fűszereket és a gyógyszereket is nehezebben bontja le, így oda kell figyelni erre is.
Súlyosabb májzsugor a vérfehérjék mennyiségét lecsökkenti, így a ödéma keletkezik, ami visszatartott többletfolyadékot jelent, a testünk valamely pontján. Ilyenkor a nátrium illetve a só fogyasztásának megszüntetése, javíthat a tüneteken.

Édesgyökér

Édesgyökér

A kínai orvosok az édesgyökeret évszázadokon keresztül használták májproblémák kezelésére. Vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a növényből készült kivonatok, segítenek a májgyulladást gyógyítani és a májzsugorban szenvedő emberek májműködésén javítani.

Ginzeng

Ginzeng

A ginzeng megvédi a májat a gyógyszerek, az alkohol és más toxikus anyagok káros hatásaitól. Egy kísérletben ginzengkivonattal előkezelt állatoknak különböző, végzetesnek tekinthető mennyiségű kábítószereket adtak. Az állatok túlélték. Embereken végzett kísérlet során 24 idősödő, alkohol okozta májzsugorban szenvedő ember májfunkcióját javította nagymértékben a ginzeng és kivonatai.

 

Májzsugorodás esetén tilos a fogyasztásuk:

Alkohol, fűszerek, savanyú és grillezett ételek.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás