Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Légcsőhurut
 
 
Légzőszervek
E-mail Nyomtatás PDF

Légcsőhurut

Légcsőhurut természetes gyógyítása A vírusok vagy baktériumok által előidézett légúti hurutok, legtöbbször köhögéssel, irritációval majd hőemelkedéssel indulnak, megfázás és influenza következményei. Mellkasi fájdalmakat is érezni fogunk. A légcsőhurutra hatásos gyógymód a fekete retek lé, illetve gyógynövényes mellkasborogatások, esetleg izzasztó kezelések egyaránt.
A sokszor napokig tartó betegség alatt, a beteg étvágya megromlik, állandó meg nem szűnő köhögés léphet fel. A beteg hangulat egy idő után megromlik.
A begyulladt légcső a kórokozókat a gégére is átterjesztheti, így a légcsőhurutból könnyen lehet gégehurut, amit leginkább a rekedtes hangok jeleznek. A túl sok köhögés miatt, a has- és rekeszizmos egyre nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, így a betegnél gyomor és hasfájás jelentkezhet.

Tarlóvirág, tisztesfű

Tarlóvirág, tisztesfű

Régebben a búzatáblákon termett növény, melynek megszárított föld feletti részéből 5-6 csipetnyit főzünk fel 1 liter vízben légcső- és hörghurutra, köhögésre. Szükség szerint fogyasztjuk, öblögetjük vele a torkunkat. A tarlóvirág hatóanyagai: glikozid, csersav, keserűanyag, nyálka, kolin, betain, illóolajok.

Borsosmenta, borsmenta, pasztillafű

Borsosmenta, borsmenta, pasztillafű

Kiskertekben és szántókon nagy mennyiségben termesztett növény. A borsosmenta virágoskerti növény, köhögésre és légcsőhurutra termesztjük. A megszárított borsmentából, 1 liter vízben 3-4 csipetnyit használunk fel a levelekből. Mézzel ízesítjük a főzetet, amitől fokozódik gyógyító hatása. Ivóvíz helyett is lehet inni. Naponta legalább 5-6 alkalommal igyunk belőle 1-1,5 dl-t. A főzetnek nyugató hatása is ismert. A borsmenta hatóanyagai: mentoltartalmú illóolaj, kávésav, cseranyag, keserűanyag, nikotinsav, klorogénsav.

Fehér árvacsalán

Fehér árvacsalán

Fehér holt csalán erdők szélén, kerítések mellett, árkok szélén élő növény, melyből készített tea, hatékony légcsőhurut, hólyaghurut, álmatlansággal ellen. A főzetet külsőleg, gyulladásos testrészek borogatására, illetve hüvelyhurutnál öblögetésre használjuk.

 

Légcsőhurut esetén tilos:

A dohányzás és az alkohol fogyasztása.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás