Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Krónikus fáradság
 
 
Környezeti hatások
E-mail Nyomtatás PDF

Krónikus fáradtság

Krónikus fáradság természetes gyógymódja Sok esetben a krónikus fáradtság szindróma, hirtelen jelentkezik, influenza következtében, vagy vírusfertőzésre emlékeztető tünetekkel. A beteg fejfájást érez, hőemelkedése van, ízületi és izom fájdalmak gyötrik, nyirokcsomói megnagyobbodnak, majd fáradtnak, gyengének érzi magát. A legtöbb esetben ezek a tünetek néhány nap alatt elmúlnak, krónikus fáradtság esetén, több hónapon keresztül fennállnak, erősebb gyengébb formában, vissza-vissza térhetnek.
A betegség kialakulhat fertőző betegség következtében is, úgy mint májgyulladás, tüdőgyulladás, hörghurut vagy bélfertőzések miatt. Az ilyen okokból kialakuló fajta krónikus fáradság, az esetek egy harmadát jellemzi.
A krónikus fáradság oka lehet biológiai, így a nők például fokozottan hajlamosak a betegségre. Statisztikák szerint, a 30 és 50 év közötti fehér bőrű, az átlagosnál műveltebb és jobb életkörülmények között élő nőket sújtja leginkább. 100 ezer emberből átlagosan 4-10 szenved krónikus fáradság szindrómában, de vannak vizsgálatok melyek nagyobb arányt is kimutattak.


Az eddigi vizsgálatok szerint, a tartós stresszállapot a legfőbb okozója a betegségnek. Az alacsony vérnyomás ugyancsak okozhatja a betegséget, illetve a rossz étkezési szokások, mely az egészséges, kiegyensúlyozott étrend hosszútávú hiányát jelentik.
A testi, lelki harmóniának, a jó kondíciónak és közérzetnek, a pozitív életmódváltozásnak hatást gyakorolnak, a krónikus fáradság megelőzésére, gyógyítására. A táplálkozás nemcsak fenntartja bonyolult anyagcsere-folyamatokat, de számos más pszichés, mentális következménye is van, mint a baráti, családi kapcsolatokra tett pozitív hatása. A megfelelő fizikai erőnlét elérésének eszköze, mindenképpen a helyes táplálkozásban keresendő, rendszeres mozgás és testedzés mellett. A kiegyensúlyozottság az életfontosságú tápanyagok, fehérjék, szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok és zsírok, helyes arányát jelenti. Minőségi táplálkozás alatt azt értjük, hogy a tápanyagokat, lehetőleg kortól és nemtől, sportolástól és munkavégzéstől illetve földrajzi adottságoktól függően, kielégítő mennyiségben vigyünk be az ételekket a szervezetünkbe.

Édesgyökér

Édesgyökér

Az édesgyökeret a japánok használják leginkább, a hepatitis megfékezéséhez és ezt nem véletlenül teszik, hiszen az édesgyökér kiváló májenzimszint csökkentő, ami a hepatitisz egyik okozója. Emellett kutatások bizonyították, hogy a gyógynövény csodálatos gyógyító hatással van a krónikus fáradságra is.

Umeboshi szilva

Umeboshi szilva

Az umeboshi szó japánul, szárítottat jelent, de tulajdonképpen savanyított szilváról van szó. Hatékony savas álagához képest, mégis lugosító hatást fejt ki, feloldja a fáradtságot, segít a méregtelenítésben és elősegíti a megfelelő emésztést.

 

Krónikus fáradtság esetén tilos:

Stresszes életet folytatni, a dohányzás és az alkohol, az egyoldalú, nem tápanyag-gazdag táplálkozás.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás