Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Köszvény
 
 
Csontok, Izmok, Izületek
E-mail Nyomtatás PDF

Köszvény

Köszvény, természetes gyógyítása A köszvény ízületi bántalom, a szervezetben a húgysav megnövekedés következménye, pontosabban a húgysav lebontásának zavara miatt alakul ki. A betegség, húgysavkristályok lerakódását jelenti az ízületek felületén, gyulladásokat és erős fájdalmakat idézve elő. A köszvény legtöbbször a nagylábujjon lévő ízületeknél, illetve a csukló és a térd körül jelentkezik. Ennek megfelelően beszélhetünk bokaköszvényről vagy csuklóköszvényről.
A betegség pontos okait még nem tudjuk, de úgy tűnik örökletes. Például a túl sok alkohol fogyasztása, bár nem okozza a betegséget, a már megbetegedett személynél rohamot válthat ki. Régebben a köszvényt, az elhízás számlájára írták, ezt azonban még tudományos vizsgálatok nem bizonyították.
Amennyiben valamelyik ízületünk gyakran begyullad, az lehet a köszvény előjele. Ilyenkor az orvosok olyan gyógyszert írnak fel, amelytől a húgysav kiválasztás erőteljesebb lesz, így a kristályképződés folyamata lelassul. Köszvény esetén ne szedjünk aszpirint, vagy hozzá hasonló szereket, mivel a húgysavkiválasztást gátolják, csökkentve az orvos által felírt gyógyszerek hatékonyságát.


A fogyás, a testsúlyunk csökkentés hasznos lehet, de csak óvatosan fogyunk le, mivel a gyors fogyás is előidézhet köszvényes rohamokat. A káliumban gazdag étrend, mint a sok zöldség és gyümölcs, segítik a szervezetet, a húgysav hatékonyabb kiválasztásában. Friss kutatások szerint, az Omega-3 a szervezetben gyulladást okozó anyagok termelődését megállítja, így a köszvénytől szenvedők duzzadt, fájdalommal teli izületeit, a halolajat tartalmazó készítmények, valamennyire enyhítik.

Csalán

Csalán

Vizsgálatok kimutatták, hogy a csalánlé és a csalántea enyhíti a köszvényes fájdalmakat. A német gyógynövény szakértő, dr. Rudolph Fritz Weiss meghatározása szerint a hatás nem különösebben erős, a növény hosszútávú használatával, egyértelmű klinikai eredményeket mutatott. Dr. James Duke, akit magát is köszvényes panaszok kínoznak, elismerte, hogy a csalán enyhíti a betegséget és az urtikációt magán is alkalmazza. Az orvos által felírt gyógyszer csökkentette, de nem szüntette meg a térdfájdalmat. Ha becsapkodta csalánnal a fájó részt az csillapítta a fájdalmakat. Bár a csaláncsípések rövid ideig a köszvénynél is kellemetlenebbül kínoztak, mégis hatékony kezelésnek bizonyultak, viszont tény, hogy a fájdalmak másnapra elmúltak. Már másnap járni tudott.

Cseresznye

Cseresznye

A köszvényes fájdalmak egyik leggyakoribb okózója a vérünkben lévő magas húgysavszint. A kaliforniai Davis Egyetem laboreredményei megmutatták, hogy a cseresznye kimutathaóan lecsökkenti a vérben lévő húgysavszintet, így a rendszeres cseresznyefogyasztással, nagymértékben csökkenthető vele a vér húgysavszintje, így a köszvényes fájdalmak szervezetünkre gyakorolt hatásai.

Csarabfű

Csarabfű

A gyógyfűben lévő quercitrin, carotin, fumarsav, catechucsersav, ericoli, a reuma, a köszvény és a kőbántalmak elleni kiváló megoldás. A csarabfüvet hólyaghurutnál és vesebajoknál is használhatjuk.

Alma

Alma

Vizsgálatok kimutatták, hogy azokon a tájakon, azon a földrajzi helyeken ahol az alma megterem, ott ahol több almát fogyasztanak, a köszvényes betegségek jóval ritkábban fordulnak elő.

 

Köszvény esetén tilos fogyasztani:

Alkohol, aszpirint vagy más hasonló tartalmú gyógyszreket, vadhúsokat, szardíniát, kagylót, rákot, de általában a tenger gyümölcseit, belsőségeket, májat.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás