Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Izombetegség, Izomsorvadás
 
 
Csontok, Izmok, Izületek
E-mail Nyomtatás PDF

Izombetegségek, Izomsorvadás

Izombetegség, izomsorvadás természetes gyógymódjai Az izomsorvadás, a súlyos, ma még gyógyíthatatlan betegségek közzé tartozik. A betegség az izomzat egyes részeit megtámadó gyengülés, elsorvadás formájában jelentkezik és életkortól szinte teljesen független. Az izomsorvadásnak 20-25 fajtáját ismerjünk, bizonyítottan örökletes mindegyik.
A izomsorvadás, az izomrostok meggyengülését, majd a sejtek pusztulását jelenti, aminek következtében a nehezedik a járásunk. A Duchenne-féle izomdisztrófia, az izomsorvadás gyakori formája, gyakran fiatal fiúknál jelentkezik.
Az izombetegségek esetén, az egészséges táplálkozás és a testsúly ellenőrzése, igen fontos tényezők. A már sorvadásnak indult izomzatot, hogy ne terhelje többletsúly, ügyelnünk kell a testsúly megtartására. A kisebb testsúly, kevesebb terhet vet ki a betegség későbbi fázisában, a már meggyengült légzőizmokra egyaránt.


Tudományos kísérletek eredménye, hogy ízületi betegségekre hajlamosít, az antioxidánsokban, kiváltképpen az A-, C- és E-vitaminban, illetve a szelénben szegény táplálkozás. Az antioxidánsok mennyiségének növelése érdekében, együnk például hetente 1 alkalommal májat, melyről tudjuk, hogy gazdag A-vitaminban, illetve a zöldségek, gyümölcsök közül mangót, barackot, sárgadinnyét vagy répát.

Fahéj

Fahéj

Kutatók kimutatták, hogy a fahéj tartalmaz olyan gyulladásgátlókat, melyek elősegítik az izmok és ízületek merevsége okozta fájdalmak csökkentését, illetve a menstruációs fájdalmakat, görcsöket is enyhítik (mivel azt is izommerevség következtében érezük.)

 

Izomsorvadás esetén tilos fogyasztani:

Főétkezések között édességeket, nagy enerigatartalmú élelmiszerek, mint a zsírban sült ételek, a sütemények vagy a száraz tészták.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás