Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Hasmenés, Hasfogók
 
 
Emésztőrendszer
E-mail Nyomtatás PDF

Hasmenés, Hasfogók

Hasmenés természetes gyógyítása, hasfogók A hasmenés lehet heveny és idült vagy visszatérő. Az idült hasmenés veszélyesebb bántalmakat is okozhat, így esetében mindenképpen orvoshoz kell menni. A heveny hasmenés erőteljesnek mondható ételmérgezés következtében, de sokszor az aszalt gyümölcsök túlzott fogyasztása is előidézi. A heveny hasmenés következménye a kiszáradás, így gyerekek és idősebbek esetén, a betegség akár életveszélyes is lehet. A fertőzött ivóvíz a fejlődő országokban, heveny hasmenést okoz azáltal, hogy a nem megfelelően tisztított víz, hemzseg a különböző káros organizmusoktól.


Híg és vizenyős széklet estén, fontos a szervezet számára, az elveszett só és folyadék pótlása, melyet egyszerűen vízben oldott sóval biztosíthatunk. Hasmenés esetén, banánból, almából, főtt barnarizsből illetve pirítósból összeállított diétát kell tartani, az első 24 órában lehetőleg ne együnk semmit. A banánban lévő kálium, a folyadékháztartás egyensúlyának fenntartásához elengedhetetlen. A főtt barnarizsben és a pirítósban az a jó, hogy úgy pótolják az elvesztett szénhidrátokat, hogy irritáló rostanyagokkal nem terhelik meg a beleket. Az alma tisztítja a gyomrot és a beleket egyaránt.

Psyllium

Psyllium

A psyllium magába szívja az emésztőrendszer felesleges folyadékmennyiségét, és ezzel visszaállítja a szabályos székletmennyiséget. A psyllium tömegnövekedése megnöveli a széklet mennyiségét a belekben, amely viszont megnövekedett nyomást gyakorol a bélfalakra. Ez a hatás az, amely a belek fokozott székelési ingerét kiváltja. A kemény sűrű széklet kinyomása fájdalmat okoz, ekkor azonban éppen, a psyllium magas nedvességtartalma lágyítja meg a székletet és segíti annak csúszását a bélfalakon.

Som

Som

A kertekben termő somnak íze ízletes gyümölcs, hasfogó hatása van. Hasmenésre napi 2 alkalommal, 10-15 szemet együnk meg, vagy a biolekvárból 1-1 evőkanállal.

Szilvalekvár vagy szilvakéreg

Szilvalekvár vagy szilvakéreg

A bio szilvalekvár igen jó hasmenés ellen. Éhgyomorra félnaponként kb. 2 evőkanálnyit együnk meg. Teaként, a szílva kérgéből 1 liter vízben 6-7 csipetnyit főzzünk fel összevagdalva és éhgyomorra 2 dl-t igyunk meg a főzetből.

Vadkörte vagy kökény

Vadkörte vagy kökény

Az erdőt, mezőt járó, hasmenésben szenvedő ember arra is rájött, hogy betegsége ellen igen jó a nem egészen érett vadkörte vagy dércsípte kökény, mindkettő éhgyomorra. Az elsőből négyet-ötöt, az utóbbiból egy félmaréknyit együnk meg, de a biolekvár is kiválóan hat a hasmenés ellen.

Kukoricadara, kása, málékása

Kukoricadara, kása, málékása

A kukoricát durvára, szemcsésre darálták, a lisztjét kiszitálták és a visszamaradt szemeket vízben megfőzték. Hasmenés esetén csak ezt eszegették, napjában 2-3 alkalommal.

Libapimpó

Libapimpó

A növény megszárított, virágos-leveles föld feletti részéből 5-6 csipetnyit főzzünk fel 1 liter vízben és napi 2-3 alkalommal fogyasszunk belőle 2 dl-t alkalmanként. A libapimpó teája hatásos gyomor és bélvérzésre, fekélyekre és emésztőszervi hurutokra egyaránt. A libapimpó hatóanyagai: ellagcsersav, egy görcsoldóanyag, kvercetrin flavon és a kvercetin aglikonja.

Pirospaprika

Pirospaprika

Számos konyhafűszerhez hasonlóan a pirospaprika is baktériumölő hatással rendelkezik. Ez a tény magyarázatul szolgál a paprika hagyományos alkalmazására a hasmenés fertőzések gyógyítasában.

 

Hasmenés esetén tilos fogyasztani:

Alkohol, koffein, nehéz, a gyomrot megterhelő zsíros ételek.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás