Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Hasfájás, Hasgörcsök
 
 
Emésztőrendszer
E-mail Nyomtatás PDF

Hasfájás, Hasgörcsök

Hasfájás, hasgörcsök természetes gyógyítása A vastagbél az altest középső részének a jobb oldalától a bal oldaláig nyúlik. Itt található az epevezeték is, ahogyan a vékonybélbe torkollik. A legtöbb középső hasi régióban fellépő fájdalom vagy a vastagbélből, vagy az epevezeték becsatlakozási helyében keletkezik. Hasi fájdalmak esetén, a fájdalmakat okozó baktériumok és a paraziták kiirtása szükséges, gyógynövényes kezeléssel, illetve penészes ételek és tejtermékek száműzésével az étrendből. A diéta is segíthet.
A gyomor felső és alsó részén megtalálható záró izomgyűrűk feladata, az étel benntartása. Ezeken a pontokon a baktériumok szívesen megtelepednek, így fájdalmakat okozhatnak.
A hasi és gyomor-fájdalmak mögött legtöbbször baktériumok állnak. Például savcsökkentő készítmények használatával, a gyomorsav mennyiségének csökkenése kiváló terepet nyújt a különböző baktériumoknak a szaporodáshoz, így ez előbb utóbb hasfájáshoz vezet. A baktériumok és paraziták egyre mélyebben leásnak a gyomorfalba, hogy elkerüljék a savat, majd végül kialakul a gyomorfekély. A máj és a fogak rendebe tétele ugyancsak ajánlott, mivel innen rengeteg káros anyag kerül az emésztőrendszerbe. A légzés következtében, a környezetben használt rovarirtó és egyéb szerekben lévő arzén, gyakori méreg, mely a májon keresztül a gyomorra és a belekre gyakorol romboló hatást. Gyakori hasfájdalmak esetén, érdemes kiiktatni környezetünkből a vegyszereket.


Szánkon és orrunkon keresztül a gyomorba és a belekbe bekerülő káros anyagok lehetnek, az üvegszál, az azbeszt, a freon és a formaldehid. Orrunk és szánk nyálkahártyái sokat felfognak ezekből az anyagokból, de néhányat így is lenyelünk, pláne egy erősen szennyezett városi környezetben. A fogak körül megtelepedő baktériumok esetleg az amalgám tömések darabja, bekerülve a szervezetbe, hasfájdalmakat idézhetnek elő, így a rendszeres szájhigénia illetve a fémfogtömések cseréje, javulást hozhat a gyakori hasfájdalmak esetén.

Gyömbér

Gyömbér

A gyömbér, megnyugtatva a gyomor és bélcsatornát, segít az emésztési zavarokon és a hasgörcsökön. Émelygést csökkentő hatása van, valamint tartalmaz egy, a fehérjehajtást végző emésztőenzimekhez hasonlító anyagot.

Kömény

Kömény

A növény hatóanyagai a carveol, carvon és az illóolaj, nagyon jó gyomorerősítő és görcscsillapítószer megoldások. Rendszertelen emésztésnél, felfúvódásnál és a belekben, gyomorban jelentkező, görcsszerű tünetnél alkalmazzuk.

Menta

Menta

A gyomor és bélszorító, fájdalmas görcseivel szemben, a felfúvódás eloszlatására, a gyógyfűből készült tea - 2-5 gr 1/4 liter vízben -, ideg és gyomorerősítő, ezáltal a gyomorban fellépő zavaroknál, görcsöknél, hányinger és hányás illetve kólika, bélrenyheségnél, ideges gyomornál, epebántalomnál vethetjük be, azzal, hogy belőle reggel és este 1 csészével fogyasztunk.

 

Hasfájás, hasgörcsök esetén tilos:

Alkohol fogyasztás, kávé fogyasztás és dohányzás.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás