Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Érszűkület
 
 

Érszűkület - Érszűkület kezelése - Fokhagyma, Fagyöngy

Szív és Érrendszer
E-mail Nyomtatás PDF

Érszűkület természetes gyógymódja A szervezet egészséges működését, az ereken keresztül a szervekhez juttatott, tápanyagok, vitaminok segítik elő. Amennyiben a vérhálózatunkban valahol, valamilyen okból kifolyólag érszűkület jelentkezik, úgy az adott szerv, testrész nem kap elég oxigént és tápanyagot, így előbb utóbb fájdalmak fogják kísérni a jelenséget. A beszűkült ér akár teljesen el is záródhat, így az adott szövet vagy szervrész elhallhat, ami akár halálos következményekkel is járhat.
A végtagokon kialakult érszűkület, a végtagnak, vagy egy adott részének az amputálása szükséges. Ha az érszűkület belső szervnél jelentkezik, súlyosabb esetben agyvérzést vagy szívinfarktust idéz elő, ami halálos kimenetelű betegség. A legkritikusabb pontunk, a szívkoszorúerek illetve az agyi- és lábartériák. Időben lassú vérartéria elzáródás esetén, az ér szerepét, funkcióját átvehetik, az elzáródott ér körüli kisebb erek, az úgynevezett kollaterálisok.

Fokhagyma

Fokhagyma

Az erős gyógyhatású fokhagyma főleg a magas vérnyomásra és az érelmeszesedés ellen gógymód, kiváló értágító. A fokhagymát a legjobb szeszben áztatni. 8-10 gerezdet összetörünk, és fél liter pálinkában áztatjuk 5-6 napig. Aztán napi 2-3 alkalommal igyunk belőle 3-3 cl-t. 10-15 napi kúra után csökkentsük az adagokat. Egy-másfél hónapi fogyasztás után 10-12 napi szünetet tartsunk majd ismételjük meg a kezelést.

Fehér fagyöngy

Fehér fagyöngy

A fagyöngy kiváló gyógyfű érelmeszesedés ellen. Használható gutaütés esetén is, ami aligha következik be, ha megelőzés céljából rendszeresen isszuk a fagyöngyteát. A növény jó vérkeringés javító szer is.

Mustármag

Mustármag

A fehér vagy fekete mustárnak a magja csípős ízűek, a bennük lévő hatóanyagok a mustárglikozoidok, a hisztamin felszabadulását idézik elő, így ezzel magyarázhatjuk keringés és gyulladáscsökkentő, anyagcsereserkentő tulajdonságait. Bizonyítottan jól hat az érelmeszesedés és magas vérnyomással illetve különböző anyagcserezavaroknál szenvedő betegekre. Általában a fekete és fehér mustármagokat együtt érdemes használni.

 

Érszűkület esetén tilos:

Telítettlen zsírok fogyasztása.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás