Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Csonthártyagyulladás
 
 
Csontok, Izmok, Izületek
E-mail Nyomtatás PDF

Csontgennyesedés, Csonthártyagyulladás

Csontgennyesedés, Csonthártyagyulladás gyógymódja A csonthártya az a szövet, mely a beborítja a csontot, rajta puha felületet képezve. A csonthártyához kapcsolódnak az inak. A csonthártyagyulladás, ezen csontot körülvevő rostos kötőszöveteknek a begyulladása, mely a legtöbb esetben erős fájdalmakkal jár. A betegséget gennyesedést okozó baktériumok okozzák, de csonttörés, csontsérülés következtében, mint szövődmény kialakulhat.
A TBC-s megbetegedés a csontokban, csontvelő- vagy csonthártyagyulladás formájában támadhatja meg a szervezetet. Létezik a sztafilokokkusz baktérium által előidézett, hidegrázással, erős fájdalmakkal és lázzal kísért csonthártyagyulladás is. Az érintett csonthoz tartozó ízületek környékén, a felület megduzzad, bepirosodik, folyadék gyülemlik fel.
A csonthártyagyulladás, sportolóknál leginkább futóknál igazán gyakori.

A futók többsége, a betegséget nem veszik komolyan, valamiféle szégyelni való fogyatékosságnak tekint, és megpróbál nem odafigyelni rá. A túlzottan megterhelt izmok tapadási pontjain, a csonthártya az egymást követő kisebb, jelentéktelennek tűnő húzásoknak van kitéve, melynek következtében a csonthártya először csak izgalmi állapotba kerül, majd ha a fizikai terhelést nem fogjuk vissza, kialakul a csonthártyagyulladás.

Csont gyógyító készítmények >

Fekete nadálytő, nadálylapu

Fekete nadálytő, nadálylapu

A fekete nadálytő, ártereken, nyirkos réteken, fasorok alján élő érdes, szúrós levelű gyógynövény. Csontbetegségekre, mint a csontgennyesedés vagy gyulladás, a fekete nadálytő gyökerét használták. Apróra vágták vagy ledarálták és kevés tejben kissé megfőzték. Amikor kihűIt, gyolcsra rákenték és rákötötték a fájós testrészre, napi egy alkalommal, több napon át. Ez elősegítette a gyógyulást lehúzza a daganatot, a duzzanatot és a hegesedést. A nadálylapu hatóanyagai: cseranyag, cukor, glikozid, kolin, nyálka, gumi, keményítő, inulin, gyanta, aszparagint illóolaj.

Kurkuma

Kurkuma

A kurkuma Kínában, Indiában,és a Polinéz szigetvilágban elterjedt gyógyító növény, mely részese az ájurvédikus és a kínai orvoslásnak egyaránt. A kurkumának gyulladásgátló hatása van, mely a benne lévő kurkuminoidoknak köszönhető. A növényt az ízületi gyulladás, és a csonthártyagyulladás enyhítésére használhatjuk. Régebbi kutatás eredménye szerint, a kurkumában lévő hatóanyagok, a fenilbutazon nevű gyulladásgátló gyógyszerhez hasonlatos erővel rendelkeznek. Kiváló megoldás izomfájdalmak és csuklógyulladás ellen, illetve gyógyítottak vele például már kéztóalagút-szindrómát is. Tudósok szerint, a kurkuma a benne lévő hisztaminszinteknek köszönhetően rendelkezik ilyen erős gyulladásgátló hatással.

 

Csontgennyesedés, a csonthártya gyulladása esetén tilos:

Dohányzás és alkohol fogyasztása.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás