Biogyógyulás

 
 
Itt tartózkodik: Bőrgyulladás, Ekcéma
 
 
Bőr, Köröm, Szőrzet
E-mail Nyomtatás PDF

Bőrgyulladás, Ekcéma

Bőrgyulladás, Ekcéma természetes gyógymódok Bőrgyulladások, ekcémák esetén, a szervezetben hisztamin szabadul fel, ami kitágítja a vérereket a bőrben. A jelenség hatására a lymphocyták, egyfajta fehérvérsejtek, elárasztják az adott bőrfelületet. A bőr megduzzad, forró és vörös lesz, elkezd viszketni.
Igen sok kísérelt kimutatta, hogy az ekcémás betegségek több mint felénél, ételallergiával összefüggő betegségről van szó. Az ekcéma két fő okozója a tej és tojás.
Az ekcémának 2 fajtáját ismerjük, a kontaktekcéma és az allergiás ekcéma. Az első inkább érzékeny bőrű embereknél jelentkezik, olyan anyagokkal való érintkezés során, mint a műszálas- vagy gyapjas ruha, vegyi anyagok, kozmetikai szerek, mosószer vagy a napfény. Ételek esetén, a hagyma és a hallal való érintkezés okozhatja legtöbbször az ekcémát.
Allergiás ekcéma esetében, a bőrgyulladásokat, kiütéseket a táplálékkal a szervezetbe került allergén okozza. Kisbabáknál illetve gyerekeknél, az ekcéma inkább allergiás eredetű, és a legtöbben kinövik.

Körömvirág

Körömvirág

A körömvirág krém, már régóta, ismert ellenszere, a bőrünket súlytó betegségeknek, mint az ekcéma, allergiás bőrduzzanatok, fekély, csípések, allergiás bőrduzzanatok. Állandó használatával, a bőr szépségét és egészségét őrízhetjük meg vele.

Aloé

Aloé

Az áloé a sebek gyógyításában és a sérült bőrfelületen keletkező gyulladások hatékony gyógyulásában segít. Kutatások szerint az áloé, igen hatásos a sebeket megtámadó baktérium ellen is.

Vérehulló fecskefű

Vérehulló fecskefű

Külsőleg a bőr kóros elváltozásait, tyúkszemet, az ekcémát, szemölcsöt, kezelhetjük vele.

Diókopáncs

Diókopáncs

Az ekcémát magában diókopánccsal is gyógyították. A népi gyógyászatban csak zölden használták fel úgy, hogy napjában kétszer-háromszor az ekcémás bőrhöz dörzsölték a kopáncsot.

Görvélyfű

Görvélyfű

A görvélyfú, nyirkos réteken és vizek mentén élő gyógynövény. A friss növény nedvét ekcéma ellen alkalmazták a népi gyógyászatban. A beteg bőrfelületet naponta 4-5 alkalommal bedörzsölték a növény megtördelt levelével. A görvélyfű teája enyhe szívizgató és vizeIet hajtó hatású, de a bélférgeket is elhajtja. A teát óvatosan használjuk, mert erős hatású drog. A görvélyfű hatóanyagai: szaponin és flavonglikozidák.

Piros mályvarózsa, fekete mályvarózsa, festőmályva

Piros mályvarózsa, fekete mályvarózsa, festőmályva

A kiskertekben termesztett 2 m magasságot is elérő gyógynövény. A virág szirom leveleiből főzött teával is gyógyították, illetve borogatták az ekcémás bőrfelületet. l liter vízben 5-8 csipet nyers vagy száraz szirmot főztek fel, napjában legalább kétszer borogatták vele. A piros mályvarózsa gyógyítja a keléseket és gyulladásokat is. A piros mályvarózsa hatóanyagai, keményítő, cseranyag, antocián, nyálka.

Farkasalma

Farkasalma

A farkasalma fasorok mentén, bozótos folyókmentén erdőszéleken nő. A népi gyógyászatban a farkasalma levelét, ekcémára és sömörökre használták eredményesen, vagy megszárított leveléből teát főztek, 1 liter vízben 5 csipetet, naponta 3-5 alkalommal mosogatták vele a bőrfelületet. Belsőleg mérgező, így használni veszélyes. A farkasalma hatóanyagai: cseranyag, gyanta, arisztolohiasav, illóolaj, keserűanyag és baktériumölő anyag.

Ligetszépe és halolaj

Ligetszépe és halolaj

Kutatók, a ligetszépe olajáról kimutatták, hogy bizonyos ekcémás betegségek tüneteit gyógyítja, bár ezzel nem minden szakértő ért egyet. Más vizsgálatok a halolaj esetében állapítottak meg hasonlókat, leginkább az allergiás ekcéma tüneteivel szembeni harc során.

 

Bőrgyulladás vagy ekcéma esetén tilos:

Olyan tárgyak érintése, vagy olyan élelmiszerek fogyasztása, amelyek a gyulladást, az ekcémát előidézik.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 
 
 
 
 
 
 
 

Szavazás

Ön miért szed vitaminokat?

Eredmények

Ajánlott Oldalak

Ökonet grapefruitmag kivonat külső és belső használatra, grapefruitmag kivonat olaj erős gomba, vírus és baktérium ellenes hatással.

 

Német Bio Spirulina alga tableta, 400mg-os spirulina alga tabletta vásárlás, gyors házhozszállítással.

 

Bioplus szuperélelmiszerek, Bioplus Étrendkiegészítők egyenesen a gyártótól.

 

Sokmindenre jó méhpempő méhésztől, méhpempő Erdélyből hagyományos és bio változatban.

Népszerű hozzászólás