TÉMÁK, Kategóriák

A csontritkulás kezelése: Visszafordítható-e a visszafordíthatatlan?

924
HOZZÁSZÓLÁS:

Az elmúlt években több kutatóorvosnak is sikerült természetes gyógymódok tudatos és tervezett használatával visszafordítani olyan betegségeket, amelyeket visszafordíthatatlannak véltek. Ma már elfogadott tény, hogy a természetes táplálkozási és kezelési formák a csontritkulás esetében is (akár jelentős) javulását eredményezhetnek. csontritkulas-01

A visszafordíthatóság tekintetében az első fontos kérdés az, hogy a régebbi időkben is ennyire elterjedt volt-e a néma járvány, mint napjainkban?

A statisztikák adatai alapján egyértelműen állítható, hogy nem!

Néhány évvel ezelőtt például, egy londoni templom restaurálása közben, 1729-1852 között eltemetett emberek csontvázait találták meg, s ez lehetőséget adott arra, hogy a szakemberek összehasonlítsák az akkori és jelenlegi csonttömeget.

Megállapították, hogy a nőknél a csípőcsontoknál mért csontsűrűség jóval nagyobb volt akkor, mint ma, mind a menopauza előtti, mint az azt követő időszakban.

Más eredmények az elmaradottabb dél-amerikai és a fejlettebb észak-amerikai társadalmi berendezkedés és a csontritkulás üteme között is összefüggést mutattak ki!

Eszerint a modernebb körülmények között élő észak-amerikai lakosság körében mérhetően nagyobb a csontállomány csökkenési üteme. Ugyanez a törvényszerűség általánosan érvényesül a fejlett és fejlődő országok vonatkozásában is.

Az elmaradottabb fejlődő országokban a csontritkulás lassúbb ütemű, mint a modern berendezkedésű nyugati világban.  A szakmai megállapítások szerint a csontritkulás korral járó, “természetes” folyamat, amely elsősorban nem az életmód, hanem az öregedés, illetve az azzal együtt járó élettani és hormonális változások számlájára írható.

A régészeti leletek, és egyéb kutatások alátámasztják, hogy az életkor előrehaladtával bekövetkező “természetes” csonttömegvesztésnek nem szabadna meghaladnia az évenkénti 0,3-0,5%-ot!

Mivel a régebbi időkben nagyjából ilyen mérvű csontszövetveszteség volt jellemző az átlagos népességre, így ez a folyamat nem befolyásolta az élettőkét és az életminőséget olyan mértékben, mint napjainkban.

Amennyiben a régebbi évszázadokban is népbetegség lett volna a csontritkulás, akkor azt mondhatnánk, nincs mit tennünk a folyamat lassítása és megállítása terén. Mivel azonban a csontritkulás járványszerű terjedésében nem elsősorban az előrehaladott életkor, hanem az egyéni szokások és a környezet a döntő, így ezek megváltoztatásával lehetőség nyílhat a javulásra.

Az ún. életmóddal összefüggő civilizációs ártalmak esetében ugyanis – éppen abból adódóan, hogy kapcsolatba hozhatók az életvitellel- jelentős javulást lehet elérni a kiváltó okok megszüntetésével és az életmód megváltoztatásával.

Ott kell tehát kezdeni a gyógyulást, ahol a hibákat elkövettük:

  • A rosszul rögzült, helytelen mindennapi táplálkozási és életvezetési szokások terén. 
  • A csontritkulás folyamatának lassítása, megállítása, sőt visszafordítása tehát természetszerűleg következik abból, hogy ez a betegség is az életmód eredetű kórképek közé sorolható, jóllehet egyéb tényezők is szerepet kapnak a kialakulásában.
  • Előrehaladott csontritkulásban szenvedő idősebb nők megfigyelésével sikerült igazolni, hogy bizonyos vitaminok és ásványi anyagok adagolásával – amelyek egyébként a helyes étrendben is megtalálhatók -, valamint testmozgással és megfelelő ideig tartó napozással csökkenthető, illetve megállítható a csonttömegvesztés.
  • Egyes esetekben – például egy éven át tartó rendszeres testmozgással- a csonttömeg 1-2 százalékos növelését is sikerült elérni!
  • Tartós javulás csak akkor érhető el, ha a beteg hónapokon, éveken keresztül folyamatosan és kitartóan gyakorolja az egészséges elveket az élet minden területén, emellett a csontépülés összes lehetséges természetes eszközét felhasználja – a táplálkozástól elkezdve a testmozgáson és légzéstechnikán keresztül a stressz kiküszöböléséig.
924
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]